Η Johnson & Johnson θα «καθυστερήσει προληπτικά» τη διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη λόγω των αναφορών για θρομβώσεις.

Η Johnson & Johnson έλαβε την απόφαση να «καθυστερήσει προληπτικά τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρώπη», δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφαση αφού οι ρυθμιστικές Αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι συνιστούσαν «παύση» στη χορήγηση του εμβολιασμού μίας δόσης για να διερευνήσουν αναφορές πιθανών επικίνδυνων θρομβώσεων. «Εξετάσαμε αυτές τις περιπτώσεις με ευρωπαϊκές υγειονομικές Αρχές», δήλωσε η εταιρεία. «Έχουμε λάβει την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την κυκλοφορία του εμβολίου μας στην Ευρώπη». Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου επρόκειτο να αποσταλούν στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες.

Όλα τα περιστατικά που οδήγησαν στις συστάσεις των Αρχών στις ΗΠΑ κατεγράφησαν σε γυναίκες μεταξύ 18 και 48 ετών. Μία από αυτές πέθανε, ενώ μία άλλη νοσηλεύεται στη Νεμπράσκα σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους New York Times. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έχουν ήδη εμβολιαστεί επτά εκατομμύρια πολίτες.

Η πλήρης δήλωση της Johnson & Johnson:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε γνώση για μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή που σχετίζεται με ανθρώπους με θρόμβους αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια σε μικρό αριθμό ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19. Τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξετάζουν δεδομένα που αφορούν έξι αναφερόμενες περιπτώσεις στις ΗΠΑ σε περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί. Λόγω της μεγάλης προσοχής, το CDC και ο FDA έχουν συστήσει μια παύση στη χρήση του εμβολίου μας.

Επιπλέον, εξετάσαμε αυτές τις περιπτώσεις με ευρωπαϊκές υγειονομικές Αρχές. Λάβαμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά τη διάθεση του εμβολίου μας στην Ευρώπη.

Συνεργαζόμαστε στενά με ιατρικούς εμπειρογνώμονες και υγειονομικές Αρχές και υποστηρίζουμε σθεναρά την ανοιχτή επικοινωνία αυτών των πληροφοριών σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας και στο κοινό.

Το CDC και ο FDA έχουν διαθέσει πληροφορίες σχετικά με τη σωστή αναγνώριση και διαχείριση λόγω της μοναδικής θεραπείας που απαιτείται σε αυτόν τον τύπο θρόμβου αίματος. Οι υγειονομικές Αρχές συμβουλεύουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19 και έχουν σοβαρό πονοκέφαλο, κοιλιακό άλγος, πόνο στα πόδια ή δύσπνοια εντός τριών εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης