Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, για την οποία βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» η Ναόμι Κάμπελ.

Όπως είπε η πρώην ατζέντης της μαύρης γαζέλας, ο Τέιλορ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έδωσε στην Κάμπελ διαμάντια στη διάρκεια ενός δείπνου το 1997 στη Νότιο Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κάρολ Γουάιτ είπε ότι ο Τέιλορ και το διεθνούς φήμης μοντέλο φλέρταραν ελαφρώς. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η Κάμπελ είπε στην κατάθεσή της την Πέμπτη ότι έλαβε κάποιες «βρόμικες πέτρες», χωρίς να ξέρει ποιος τις έστειλε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τέιλορ, ο οποίος αρνείται την ενοχή του, καθοδηγούσε τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF), οι οποίοι λυμαίνονταν τη Σιέρα Λεόνε από το 1991 ως το 2001, προκειμένου να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ιδιαίτερα τα αδαμαντωρυχεία. Η οργάνωση στρατολογούσε παιδιά-στρατιώτες, τους έδινε ναρκωτικά και τα έστελνε να βιάσουν, να βασανίσουν και, σε χιλιάδες περιπτώσεις, να κόψουν τα χέρια και τα πόδια αμάχων. Η ένοπλη σύγκρουση στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 150.000 ανθρώπων.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος λέγεται ότι απέκτησε αμύθητα πλούτη πουλώντας παράνομα τα λεγόμενα «ματωμένα διαμάντια», εκδιώχθηκε από την εξουσία στη Λιβερία το 2003 και κατέφυγε στη Νιγηρία, όπου του δόθηκε άσυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Η Φάροου «καίει» την Κάμπελ, 9 Αυγούστου 2010, 13:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης