Κάλυψη φαίνεται να δίνουν στην κατηγορούμενη για εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Άλντο Μόρο, η Κάρλα Μπρούνι, η αδερφή της, αλλά και ο Πρόεδρος Σαρκοζί.

Η Μαρίνα Πετρέλλα συνελήφθη πέρυσι στη Γαλλία, όπου έχει καταφύγει εδώ και 22 χρόνια, για να γλιτώσει τη δίκη. Ήταν μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών και κατηγορείται για τρομοκρατία και για συμμετοχή στην απαγωγή και δολοφονία του Ιταλού πολιτικού το 1978.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη που έδωσε η αδερφή της πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, λέει ότι έχει συζητήσει το θέμα τόσο με την Κάρλα, όσο και με τον Νικολά Σαρκοζί και εκείνος αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή του για την έκδοση της Πετρέλλα στην Ιταλία για λόγους υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρίνα Πετρέλλα πάσχει από κατάθλιψη, που την έχει οδηγήσει σε ανορεξία. «Αυτή η γυναίκα χρειάζεται ιατρική φροντίδα και η φυλακή δεν είναι ο ιδανικός χώρος για κάτι τέτοιο», δήλωσε η Κάρλα Μπρούνι. Μάλιστα, η κ. Σαρκοζί, έχει επισκεφθεί την κατηγορούμενη και στο νοσοκομείο.

Η στάση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Ιταλία. Πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν την απόφασή του «ακατανόητη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης