Η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, ορκίστηκε την Τρίτη ως η νέα πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία. Η Κένεντι έδωσε τον όρκο της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε τελετή με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, σχεδόν 50 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του πατέρα της στο Ντάλας του Τέξας.

Η 55χρονη Καρολάιν Κένεντι, κατέχει πολλές ηγετικές θέσεις σε αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάμεσά τους είναι η βιβλιοθήκη του ιδρύματος Τζον Φ Κένεντι και το Ινστιτούτο Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κένεντι που έχει πτυχίο Νομικής από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, είναι το πιο διάσημο μέλος της οικογένειες Κένεντι που βρίσκεται εν ζωή. Σε συνέχεια της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης της οικογένειας των Κένεντι υπήρξε ένθερμη υποστηρικτής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ποτέ έως τώρα δεν έχει κάνει σοβαρή προσπάθεια για να κατέχει αιρετό αξίωμα, καθώς απέσυρε την υποψηφιότητά της ως γερουσιαστής της Νέας Υόρκης το 2009 για προσωπικούς λόγους. Όταν ορίστηκε τον Ιούλιο ο Λευκός Οίκος είχε τονίσει την εμπειρία της και την τεράστια δέσμευσή της στο δημόσιο καλό.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης