«Η κατάσταση με τον Covid-19 στη Γαλλία θα μπορούσε να βελτιωθεί σε 4-6 εβδομάδες»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 10:46
«Η κατάσταση με τον Covid-19 στη Γαλλία θα μπορούσε να βελτιωθεί σε 4-6 εβδομάδες»

Η κατάσταση με τον COVID-19 στη Γαλλία θα μπορούσε να βελτιωθεί τις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες καθώς εμβολιάζονται περισσότεροι πολίτες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια σταδιακή επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν δήλωσε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει ένα νέο εθνικό lockdown, αν και η κυβέρνηση θα διατηρήσει ανοιχτές όλες τις επιλογές της.

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει προς το παρόν την περιοχή του Παρισιού από το μέτρο του lockdown τα Σαββατοκύριακα και δεσμεύθηκε να επιταχύνει την κυκλοφορία των εμβολίων σε πάνω από 20 περιοχές υψηλού κινδύνου σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει την πίεση στα νοσοκομεία και να αποτρέψει την επιβολή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι αποφασισμένος να διατηρήσει ανοιχτή την οικονομία για όσο είναι δυνατόν, ακόμα κι αν αυξάνονται σε όλη τη χώρα τα ποσοστά μόλυνσης με COVID-19, ενώ η κυβέρνηση εμμένει στη στρατηγική της για πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 6 π.μ.

Χθες, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι περίπου το 60% των κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία σχετίζονται με το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Αγγλία, ενώ ο Βεράν δήλωσε σήμερα ότι περίπου το 6% των περιστατικών συνδέεται με τα μεταλλαγμένα στελέχη που εντοπίστηκαν στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες 25.279 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών σε 3,84 εκατ., καθώς και 293 θανάτους, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τους 87.835.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 10:59