Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως συμφιλίωση, αλλά η καταστολή του ισλαμικού εξτρεμισμού από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προκαλεί απογοήτευση στην ευρύτερη κοινωνία, δήλωσε ο Κάριν Κνέισλ, πρώην Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών στο RT, σχολιάζοντας την επίθεση στη Νίκαια. 

Μετά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου, Σαμουήλ Πάτι, από ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο πρόσφυγα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις γαλλικές αξίες και να υιοθετήσει μια σταθερή στάση ενάντια στον ισλαμικό εξτρεμισμό, ανακοινώνοντας το κλείσιμο πολλών τζαμιών με κατηγορίες για προώθηση αυτής της ιδεολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος είχε πολλούς, πολλούς ανθρώπους πίσω του όταν ήταν πολύ σκληρός στην υπόθεση της εκτέλεσης του δασκάλου» επισήμανε ο Κνέισλ, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας μεταξύ 2017 και 2109. «Αυτό το θέμα κυριάρχησε σε όλα» και μάλιστα αφαίρεσε το επικείμενο lockdown λόγω Covid-19 στη Γαλλία από τα πρωτοσέλιδα.

Ωστόσο θα μπορούσε να γίνει με λίγο πιο συμφιλιωτικό τρόπο επειδή υπάρχουν έξι εκατομμύρια μουσουλμάνοι που ζουν στη Γαλλία.
«Έχετε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, που είναι ριζοσπαστικοί», αλλά η πλειονότητα των μουσουλμάνων θέλουν απλώς να είναι Γάλλοι πολίτες και να ζήσουν τη ζωή τους, είπε.

«Αυτό που χρειάζεται η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι πολύ περισσότερο μια κοινωνική συνοχή, ένα είδος συμφιλίωσης… Όμως εδώ παρατηρώ ότι τα πράγματα πάνε με πιο πολωτικό τρόπο» δήλωσε ο Κνέισλ για τα βήματα του Μακρόν σχετικά με την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης