Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ, με ανέμους που ξεπερνούν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα, κατευθύνεται σήμερα το πρωί προς τις ακτές στον Κόλπο του Μεξικού και συγκεκριμένα προς την πολιτεία της Λουιζιάνα, την οποία ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η καταιγίδα, που αναμένεται να μετατραπεί σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) θα πλήξει τη Λουιζιάνα, η οποία έχει ακόμα τα σημάδια του κυκλώνα Κατρίνα, που τον Αύγουστο του 2005 προκάλεσε τον θάνατο 1.800 ανθρώπων. Ο κυκλώνας αυτός ήταν ο χειρότερος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο από πλευρά θανάτων όσο και ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μπόμπι Τζίνταλ, κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το χειρότερο. «Αν ζείτε σε χαμηλό υψόμετρο και σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, σήμερα είναι μια καλή μέρα να το κάνετε» επεσήμανε σε μήνυμά του τη Δευτέρα.

Ο Ισαάκ βρισκόταν στις 06.00 ώρα Ελλάδας νοτιοανατολικά του Μομπάιλ στις ακτές του Μισισιπή, σύμφωνα με το NHC.

«Αναγνωριστικό αεροσκάφος ανέφερε πως ο Ισαάκ ενισχύεται. Υπάρχει κίνδυνος να ανέβει δύο έως τρία μέτρα η στάθμη των υδάτων. Η ένταση των ανέμων έχει αυξηθεί. Ο συνδυασμός των ανέμων και της παλίρροιας είναι πιθανόν να προκαλέσει την άνοδο των υδάτων και σημαντικές πλημμύρες σε περιοχές που συνήθως πλήττονται από ξηρασία» επισημαίνει το κέντρο, το οποίο προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα φτάσουν έως και 46 εκατοστά στη Νοτιοδυτική Λουιζιάνα, τη Νότια Αλαμπάμα, το Μισισιπή και τη Βορειοδυτική Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, αποφάσισε την εκκένωση των κομητειών Μομπάιλ και Μπόλντγουιν στα νότια της πολιτείας. Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα κάλεσε τους κατοίκους να προμηθευτούν νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Διαβάστε επίσης: Η.Π.Α.: Ενισχύεται η τροπική καταιγίδα «Ισαάκ»
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 00:51

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης