Αναπάντεχα ήρθε η είδηση θανάτου του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, αφού από τη μέρα που διαγνώσθηκε με Covid-19 η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή, και μέσα σε μία μέρα χειροτέρευσε και κατέληξε.
 
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου, και εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Karaburma του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν απύρετος και χωρίς να παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εισαγωγή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (90 ετών).

Μέσα σε 13 μέρες και συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου σε επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε και πάλι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, ενώ δημοσιεύματα ιδιωτικών ΜΜΕ μετέδιδαν ότι απεβίωσε, κάτι που διέψευσε με νέο ανακοινωθέν η σερβική Εκκλησία χαρακτηρίζοντας ανήθικα τα σχετικά δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μία μέρα στις 20 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατός του. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου, δηλαδή 5 ημέρες πριν βγει θετικός στον Covid-19, στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού σε ηλικία 82 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη όμως, μετατράπηκε σε «εστία Covid-19», καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει το σκήνωμα του Πατριάρχη. Συγκεκριμένα, πολλά διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και χωρίς να φορούν μάσκα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσκυνούσαν τη σορό του Μητροπολίτη μέσα από το ανοιχτό φέρετρο.

Ακολουθούν εικόνες από την εξόδιο ακολουθία και τη τεράστια συγκέντρωση πλήθους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης