H Κίνα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα εκτοξεύσει την πρώτη αποστολή προς τον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τον διευθυντή της Κινέζικης Εταιρείας Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Μπάο Γουειμίν.

Το όνομα της αποστολής όπως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα θα είναι «Tianwen», το οποίο σημαίνει «Ερωτήσεις στον Παράδεισο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου αυτής της χρονιάς, θα χρησιμοποιήσουμε τον πύραυλο Long March-5 για να εκτοξεύσουμε το διαστημόπλοιο» ανέφερε μιλώντας στο δίκτυο CCTV ο Μπάο.

Το διαστημόπλοιο Tianwen-1 αναμένεται να εκτοξευθεί με τη βοήθεια ενός πυραύλου Long March-5.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα φτάσει στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο Μπάο Γουειμίν, η αποστολή αφορά στο να μπει το διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τον Άρη και στη συνέχεια να προσγειωθεί στον πλανήτη ένα ρομποτικό όχημα, το οποίο αναμένεται να διεξάγει έρευνες στο έδαφος για περίπου 90 αρειανές ημέρες, που αντιστοιχούν σε περίπου τρεις γήινους μήνες.

«Το πρώτο σημαντικό σημείο της αποστολής θα είναι να διασφαλίσουμε πως το διαστημόπλοιο θα παγιδευτεί από το βαρυτικό πεδίο του Άρη. Το επόμενο θα είναι η προσγείωση να πραγματοποιηθεί σε επτά με οκτώ λεπτά» δήλωσε ο Μπάο.

Άξιο αναφοράς είναι ότι τον Ιανουάριο του 2019 η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που κατάφερε να προσγειώσει ρομποτικό όχημα στην αθέατη πλευρά της Σελήνης.

Ο φυσικός δορυφόρος της Γης αποτελεί έναν από τους στόχους του επίδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας.

Σύμφωνα με μία από τις αποστολές της, είναι η εγκατάσταση ενός διαστημικού σταθμού στη Σελήνη μέχρι το 2022, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί από τρεις μέχρι έξι αστροναύτες.

Mε πληροφορίες από το sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης