Άλλο ένα περιστατικό λογοκρισίας από την κινεζική κυβέρνηση φέρνει στην επιφάνεια η ιστοσελίδα China Digital Times που παρακολουθεί όλες τις διαταγές λογοκρισίας από τις Αρχές, όπως μεταδίδει ο «Guardian».

Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρο των Κινέζων λογοκριτών βρέθηκαν ξένα site – μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο «Guardian» – που προέβησαν σε αποκαλύψεις σχετικά με τις offshore εταιρείες που ανήκουν σε συγγενείς μελών της κυβέρνησης, ενώ η εντολή περιλαμβάνει και τους χρήστες που ποστάρουν link προς τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρείτε και αποσύρετε άμεσα το ρεπορτάζ των ξένων μέσων με τίτλο “Οι μυστικοί φορολογικοί παράδεισοι της Κίνας” καθώς και κάθε σχετικό περιεχόμενο. Όλες οι διαδραστικές πλατφόρμες πρέπει να επιβάλλουν αυστηρό έλεγχο στους χρήστες τους. Σχετικές εικόνες και σχόλια που κατηγορούν την ηγεσία και το σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να διαγραφούν χωρίς καμία εξαίρεση. Μπλοκάρετε όλους τους χρήστες που έχουν αρνητική επιρροή και συντονίστε επιτόπιες έρευνες με τα σχετικά τμήματα» έλεγε επί λέξει η διαταγή, όπως την αναπαρήγαγε το China Digital Times. «Παρόμοιες εντολές δίνονται συνήθως διά στόματος και είναι άκρως απόρρητες, εντούτοις ο “Guardian” δεν έχει διασταυρώσει ανεξάρτητα την εγκυρότητα του δημοσιεύματος» τονίζει στο άρθρο του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης