Με 28 ψήφους υπέρ, εκείνες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, 23 εναντίον, του ΑΚΕΛ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος, των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών, και τέσσερις αποχές από την ΕΔΕΚ, η Βουλή αποδέχθηκε την Τρίτη την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σ’ ό,τι αφορά στο νομοθέτημα που δίνει το δικαίωμα στην Κεντρική Τράπεζα να ασκεί έλεγχο στις μαζικές εκποιήσεις ακινήτων.

Η αποδοχή της αναπομπής, που έγινε από τον Πρόεδρο με επίκληση του δημοσίου συμφέροντος, σημαίνει ότι ο νόμος θεωρείται ως μη υφιστάμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλή ομόφωνα απέρριψε δεύτερη αναπομπή του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη για τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να καταγγέλλουν τις εμπορικές τράπεζες στην Κεντρική Τράπεζα σε περίπτωση που αυτές παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας για τις αναδιαρθρώσεις δανείων.

Αμέσως μετά τέθηκε σε ψηφοφορία διαμορφωμένο κείμενο του συγκεκριμένου νόμου για προσφυγή πολιτών στην Κεντρική Τράπεζα, το οποίο εγκρίθηκε με 34 ψήφους υπέρ, δηλαδή εκείνες του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον οι διεθνείς δανειστές θα αποδεχθούν τις σημερινές αποφάσεις της Βουλής, δεδομένου ότι διαφώνησαν όταν τα νομοσχέδια ψηφίστηκαν και ανέστειλαν την έκτη δόση της χρηματοδότησης της Κύπρου, ύψους 436 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης