Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι ενέκρινε την Παρασκευή τη μεταρρύθμιση του εργασιακού.«Για πρώτη φορά η νέα γενιά μπορεί να διαπιστώσει ότι καταπολεμάμε όχι τους εποχικούς εργαζόμενους αλλά την εποχική εργασία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, στο τέλος της συνεδρίασης.

Στα κύρια σημεία της μεταρρύθμισης, περιλαμβάνεται μεγαλύτερη ευχέρεια στη διακοπή της εργασιακής σχέσης για τις επιχειρήσεις, αλλά και η μετατροπή σειράς μόνιμων συνεργασιών σε συμβόλαια αορίστου χρόνου. Παράλληλα, επεκτείνεται η δυνατότητα παροχής του ταμείου ανεργίας σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ιταλικά συνδικάτα, όμως, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στα μέτρα, ιδίως λόγω του ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται και οι ομαδικές απολύσεις. «Δεν είναι έτσι, δεν θα αυξηθούν οι ομαδικές απολύσεις, αλλά οι ομαδικές προσλήψεις», εκτιμά ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, όμως, Σουζάννα Καμούσσο, εκτιμά ότι «η κυβέρνηση πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση», ενώ και η εκπρόσωπος της κεντρώας συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Άννα Μαρία Φουρλάν, προσθέτει ότι «η θριαμβολογία του Ρέντσι είναι αδικαιολόγητη, διότι με την μεταρρύθμιση αυτή δεν θα αλλάξει, πιθανότατα, σχεδόν τίποτα».

«Η Ιταλία ξανάρχισε να αναπτύσσεται και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον δρόμο μας, χωρίς να δίνουμε υπερβολικό βάρος στα διάφορα γκάλοπ», δήλωσε, τέλος, ο Ρέντσι, σύμφωνα με το οποίο «πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου, το 2018, όταν η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης