Η αστυνομία της Λευκορωσίας μπορεί να χρησιμοποιεί τώρα πυροβόλα όπλα στους δρόμους εάν αυτό απαιτείται, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξαιτίας της ριζοσπαστικοποίησης των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα ο πρώτος αναπληρωτής του υπουργού Εσωτερικών της Λευκορωσίας Γκενάντι Καζακέβιτς, δήλωσε σήμερα ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όπλα για την τήρηση της τάξεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαμαρτυρίες που γίνονται στο Μίνσκ έγιναν πολύ οργανωμένες και ριζοσπαστικοποιημένες. Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικοί και οι υπηρετούντες στρατιωτικοί στα αντίστοιχα τμήματα δεν θα αποχωρούν από τους δρόμους και σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη θα κάνουν χρήση ειδικών μέσων και όπλων» , αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμα του που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Κυριακή δεκάδες διαδηλωτές και χρησιμοποιήσαν αντλίες νερού και γκλομπς εναντίον του πλήθους που ζητούσε την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης