Η κυβέρνηση Τραμπ άσκησε έφεση στην απόφαση αναστολής του δεύτερου αντιμεταναστευτικού διατάγματος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 23:40
Η κυβέρνηση Τραμπ άσκησε έφεση στην απόφαση αναστολής του δεύτερου αντιμεταναστευτικού διατάγματος
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι άσκησε έφεση στην απόφαση μερικής αναστολής, που εξέδωσε ομοσπονδιακός δικαστής της πολιτείας του Μέριλαντ, κατά του δεύτερου αντιμεταναστευτικού διατάγματος, το οποίο απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ των προσφύγων και των υπηκόων έξι μουσουλμανικών χωρών.

Η έφεση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γκρίνμπελτ, στο Μέριλαντ (ανατολικές ΗΠΑ), σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο.

Ο δικαστής Θίοντορ Τσουάνγκ ανέστειλε μερικώς χθες το πρωί την ισχύ του διατάγματος, στοχοθετώντας ειδικά το μέτρο της διακοπής έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους υπηκόους των έξι μουσουλμανικών χωρών.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το νέο διάταγμα είναι «η υλοποίηση, που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό, της απαγόρευσης εισόδου (στις ΗΠΑ) των μουσουλμάνων».

Ένας άλλος ομοσπονδιακός δικαστής, στη Χαβάη, ανέστειλε την Τετάρτη την εφαρμογή του διατάγματος, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ την 6η Μαρτίου και που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

«Αυτό το διάταγμα εκδόθηκε με στόχο να αδικήσει μια συγκεκριμένη θρησκεία» επισήμανε στην απόφασή του ο δικαστής Ντέρικ Ουάτσον.

Οι δύο δικαστές τόνισαν ότι βάσισαν τις αποφάσεις τους στις δηλώσεις στις οποίες προέβη κατά το παρελθόν ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να κλείσει τα σύνορα της χώρας του σε όλους τους μουσουλμάνους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 23:40