Η Κλίντον και το ελεύθερο διαδίκτυο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, 07:55
Η Κλίντον και το ελεύθερο διαδίκτυο

Το αμερικανικό σχέδιο για περισσότερη ελευθερία στο διαδίκτυο και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να ανακοινώσει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Βασικό στοιχείο στην ανακοίνωση θα είναι το παράδειγμα της Αιγύπτου και του Ιράν και το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές αλλαγές.

Υπό την Κλίντον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πιέσει για την προάσπιση της ελευθερίας στο διαδίκτυο ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, παρότι έχει αντιμετωπίσει και τις συνέπειές του από την δημοσιοποίηση των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων του WikiLeaks.

Η Κλίντον έχει υπερασπιστεί σθεναρά την βασική αξία του ελεύθερου διαδικτύου λέγοντας ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, μπορούν να δώσουν φωνή στις φιλοδοξίες του κόσμου όπως φάνηκε από τις διαμαρτυρίες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Ιράν και αλλού.

Η Κλίντον έχει χαρακτηρίσει την διαδικτυακή ελευθερία κομβικής σημασίας θέμα στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και τον περασμένο χρόνο οι προσπάθειες ορισμένων κυβερνήσεων να ελέγξουν την πρόσβαση των πολιτών στο Internet χαρακτηρίστηκαν από την Κλίντον ως «το σημερινό αντίστοιχο του Τείχους του Βερολίνου».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, 07:58