Με διαδηλώσεις απάντησαν χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας στις απειλές της Άγκυρας για στρατιωτική επιχείρηση κατά των εδαφών τους.

Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν σήμερα κατά των επαναλαμβανόμενων απειλών εκ μέρους της Τουρκίας για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των εδαφών τους, στη βόρεια Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης προειδοποίησαν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια πιθανή στρατιωτική επίθεση για τον καταυλισμό των εκτοπισμένων όπου φιλοξενούνται χιλιάδες άνθρωποι –μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά– οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε το Σάββατο την απειλή του για μια επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της κουρδικής πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική οργάνωση” από την Άγκυρα αλλά είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι οργισμένη επειδή καθυστερεί η εφαρμογή μιας “ζώνης ασφαλείας” που θα χωρίζει τα σύνορά της από τα εδάφη των Κούρδων της Συρίας. Πέρα από το να απομακρύνει τις YPG από τα σύνορα, ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη “ζώνη ασφαλείας” για να στείλει πίσω στη χώρα τους περίπου 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Πηγή : ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης