Οι Κούρδοι του Ιράκ «αδειάζουν» το ΡΚΚ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 16:05
Οι Κούρδοι του Ιράκ «αδειάζουν» το ΡΚΚ
Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πρέπει να αποχωρήσουν από το βόρειο Ιράκ προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας εναντίον θέσεών τους, δήλωσε σήμερα η προεδρία της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Το PKK πρέπει να απομακρύνει το στρατόπεδο του από το Ιρακινό Κουρδιστάν ώστε νη μην γίνουν οι άμαχοι θύματα αυτού του πολέμου», ανέφερε το γραφείο του προέδρου Μασούντ Μπαρζανί σε ανακοίνωσή του. Στην ίδια ανακοίνωση ο Μπαρζανί ζητεί από το PKK και την τουρκική κυβέρνηση να ξεκινήσουν και πάλι τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αν και η εκεχειρία που τηρείται μεταξύ των δύο πλευρών από το 2013 έχει παραβιαστεί πρόσφατα από βίαια επεισόδια.

«Η προεδρία του Κουρδιστάν ζητεί ξεκάθαρα από το PKK να κρατήσει τις στρατιωτικές του θέσεις έξω από την περιοχή ώστε να μην δώσει στην τουρκική κυβέρνηση ένα πρόσχημα για να δικαιολογήσει πλήγματα εναντίον αμάχων», τόνισε ο Κίφα Μάχμουντ σύμβουλος του Μπαρζανί. «Η Τουρκία δεν θα βομβαρδίσει πολίτες, αν το PKK δεν διαθέτει πλέον βάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 16:07