Ο φωτογράφος Δημήτρης Μιχαλάκης, γνωστός και από την παρουσία του στο «Made in Athens», την επιτυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, κατακτά και το κοινό της Ζυρίχης με μια έκθεση που σοκάρει, έχοντας ως θέμα τις διαστάσεις που έχει λάβει η κρίση στην Αθήνα. Ο τίτλος της έκθεσης; Burn Out.

Mοναδικά πορτρέτα αλλά και τοπία της νέας γεωγραφίας της Αθήνας, της Αθήνας της κρίσης και της αναζήτησης ταυτότητας, κυριαρχούν στην έκθεση του Δημήτρη Μιχαλάκη, ο οποίος φιλοξένησε στις σελίδες του το «Ε». Ο τίτλος της έκθεσης προέκυψε από το λεξιλόγιο της ψυχολογίας και η ελληνική απόδοση είναι «επαγγελματική εξουθένωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο φωτογράφος δήλωσε: «Ο κόσμος μπερδεύτηκε, ξαφνιάστηκε, σαν να μην περίμενε να δει τέτοιες εικόνες. Ίσως επειδή έχουν δει μόνο υλικό από τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Με άλλα λόγια, γνωρίζουν τα γεγονότα και όχι τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ».

«Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το κοινό δεν αμφισβήτησε ούτε δευτερόλεπτο τα δεδομένα που του παρουσιάσαμε. Δεν υπήρχε δυσπιστία, μόνο μεγάλη έκπληξη» πρόσθεσε. Μάλιστα, ένας επισκέπτης τού είπε στα εγκαίνια: «Μου κατέστρεψες τη μέρα».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης