Η Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, η οποία βρίσκεται σε περιοδεία στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ, είπε χθες σε μια εκδήλωση όπου ένας από τους σωματοφύλακές της φέρεται να χτύπησε έναν διαδηλωτή, ότι η πολιτική μετανάστευσης βρισκόταν “σε λάθος πορεία”.

Η αρχηγός κόμματος ξεκίνησε ένα εξαήμερο ταξίδι στην κυρίως γαλλόφωνη επαρχία την Παρασκευή. Το κόμμα της αντιτίθεται στην μετανάστευση και έχει κατηγορηθεί ως ξενοφοβικό. Οι πολιτικοί ηγέτες του Κεμπέκ, ακόμα και εκείνοι του αυτονομιστικού Παρτί Κεμπεκουά, αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή της στην γαλλόφωνη καναδική εφημερίδα Λα Πρες που εκδόθηκε χθες, η Λεπέν χαρακτήρισε την περσινή απόφαση του Καναδά να υποδεχθεί 25.000 Σύρους πρόσφυγες ως “τρέλα”.

Η Λεπέν έχει προσπαθήσει να δώσει στο Εθνικό Μέτωπο μια περισσότερο κεντρώα κατεύθυνση αφού ανέλαβε την ηγεσία του από τον πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν. Πέρσι απέβαλλε τον πατέρα της από το κόμμα γιατί ανανέωσε παλιές δηλώσεις του με τις οποίες υποτιμούσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Ο βετεράνος πολιτικός έχει επίσης εκφράσει επίσημα την υποστήριξή του για τον υποψήφιο του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χθες αρνήθηκε να καταδικάσει υποστηρικτές του που είχαν επιτεθεί σε διαδηλωτές στις αυξανόμενα πιο χαοτικές προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης