Δημοσιεύτηκε λίστα με τις απαχθείσες μαθήτριες στη Νιγηρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 18:51
Δημοσιεύτηκε λίστα με τις απαχθείσες μαθήτριες στη Νιγηρία
Αγνοούμενες παραμένουν περισσότερες από διακόσιες μαθήτριες  που έχει απαγάγει από τον Απρίλιο η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της διερευνητικής επιτροπής της κυβέρνησης της Νιγηρίας. Μέχρι στιγμής, οι 57 από τις 276 μαθήτριες έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους, ενώ  οι υπόλοιπες 219 φέρεται να παραμένουν όμηροι, επισήμανε ο ταξίαρχος Ιμπραήμ Σάμπο σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα της Νιγηρίας «This Day» αποκάλυψε τα ονόματα των 197 από τις απαχθείσες μαθήτριες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν αναφέρει ότι δεν έχει καμία ένδειξη για το πού βρίσκονται οι υπόλοιπες, παρά την τεχνολογική και διπλωματική στήριξη από αρκετές χώρες της Δύσης.

Η εφημερίδα, οι δημοσιογράφοι της οποίας επισκέφθηκαν τις οικογένειες των κοριτσιών στο Τσιμπόκ και επιμελώς συγκέντρωσαν τα ονόματα, δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες των προσώπων 142 κοριτσιών,

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά την απαγωγή, που σημειώθηκε στις 14 Απριλίου, υπάρχει μια εκτενής λίστα των μαθητριών.

Μαζί με τα ονόματα η εφημερίδα επίσης δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα μαθήματα στα οποία έδωσαν εξετάσεις τα κορίτσια λίγο πριν από την απαγωγή τους, με τις περισσότερες να σπουδάζουν δημόσια διοίκηση και φυσικές επιστήμες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 18:54