Πυρά κατά της Λιβύης εξαπέλυσε την Τετάρτη η Ρωσία στη διάρκεια συνεδρίασης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγορώντας την Τρίπολη πως έχει δημιουργήσει ένα κέντρο εκπαίδευσης για τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, παρέχοντάς τους παράλληλα πολεμικό εξοπλισμό για τον αγώνα τους κατά του προέδρου της ασιατικής χώρας, Bashar al-Assad.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι στη Λιβύη, με την υποστήριξη των Αρχών, υπάρχει ένα ειδικό κέντρο εκπαίδευσης για τους Σύρους επαναστάτες και άνθρωποι στέλνονται στη Συρία για να επιτεθούν στη νόμιμη κυβέρνηση», εξήγησε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Ο.Η.Ε., Vitaly Churkin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό του Ο.Η.Ε., πάνω από 7.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου όταν και ξεκίνησε η εξέγερση κατά του καθεστώτος στη Συρία. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Αραβικού Συνδέσμου για την υιοθέτηση ενός σχεδίου ψηφίσματος που θα καταδικάζει τη βία στην ασιατική χώρα, η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να παρέχουν σταθερά την υποστήριξή τους στη Δαμασκό, ασκώντας το δικαίωμα της αρνησικυρίας.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Συρίας σε αντάλλαγμα ναυτικών διευκολύνσεων από τον πρόεδρο της χώρας, Bashar al-Assad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης