Τρίτη 4 Οκτωβρίου. Οι μαθήτριες στο Ιράν κατεβαίνουν στους δρόμους. Οι τάξεις των σχολειών αδειάζουν. Πετούν τις μαντήλες τους διώχνουν τους διευθυντές τους και γεμίζουν τις πλατείες υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο στους Αγιατολάχ. Τον τέως που είναι και μακαρίτης πλέον, τον Χομεϊνί και τον νυν, τον Χαμενεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κορίτσια βγαίνουν στον δρόμο. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα κορνάρουν για συμπαράσταση. Τα κορίτσια φωνάζουν τα συνθήματα που εδώ και εβδομάδες κυριαρχούν στην Περσία. Δεκάδες οι νεκροί από σφαίρες αστυνομικών και ομάδων των «Φρουρών της Επανάστασης». Εκατοντάδες οι τραυματίες. Χιλιάδες οι συλλήψεις. Το καθεστώς απαντά βίαια όπως και το 2019. Τότε μετρήσαμε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες πολίτες στις φυλακές.

Όλα άρχισαν βέβαια με την δολοφονία σε αστυνομικό τμήμα μίας κοπέλας η οποία τόλμησε να αφήσει μία ανέμελη μπούκλα της να κρέμεται έξω από την καλύπτρα της κεφαλής της. Έγκλημα. Η ειδική αστυνομία τήρησης του ισλαμικού νόμου την συνέλαβε για την ανεμελιά της. Βασανίστηκε στο κρατητήριο. Τελικά δολοφονήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινωνία αντέδρασε αστραπιαία. Μία εβδομάδα μετά, άλλη μία κοπέλα, όμορφη με τα ξανθά μαλλιά της να ανεμίζουν, έπεσε νεκρή στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Πυροβολήθηκε από απόσταση. Την πέτυχαν 6 σφαίρες στον λαιμό και το πρόσωπο. Ποια είναι τα κτήνη που σημάδευαν και εκτέλεσαν μία κοπέλα πυροβολώντας τουλάχιστον 6 φορές.

Οι νεκροί στο Ιράν από τις διαδηλώσεις έχουν φθάσει τους 92 και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το ιρανικό καθεστώς δεν σταματά να πνίγει στο αίμα το κίνημα για μεγαλύτερες ελευθερίες και περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, οι οποίες καταπιέζονται συνεχώς μετά την ιρανική επανάσταση το 1979.Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής κατά του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν.

Ένας γνωστός τραγουδιστής του Ιράν κατέθεσε την δική του φωνή με ένα τραγούδι αφιερωμένο στην πρώτη νεκρή αυτού του γύρου της εξέγερσης στην Περσία του φανατικού Ισλάμ.

Δείτε το βίντεο: 

 

Στις αίθουσες των σχολείων οι μαθήτριες που ξεσηκώνονται φωνάζουν στους καθηγητές και τους διευθυντές «ντροπή σας» και τους κυνηγούν πετώντας τους έξω από τα σχολικά κτήρια. 

Δείτε το  video με τις μαθήτριες που διαδηλώνουν στην τάξη: 

 

Παρακολουθείστε πώς τα κορίτσια κυνηγούν τον διευθυντή τους έξω από την πόρτα του σχολείου:  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης