Η Μαδρίτη απελαύνει τρεις Βολιβιανούς διπλωμάτες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 01:13
Η Μαδρίτη απελαύνει τρεις Βολιβιανούς διπλωμάτες

Η Ισπανία κήρυξε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τρία μέλη της διπλωματικής αποστολής της Βολιβίας στη Μαδρίτη, σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ισπανών διπλωματών από τη Λα Πας, μετά το «διπλωματικό επεισόδιο» που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Οι τρεις διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ισπανία μέσα στις επόμενες 72 ώρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Η Βολιβία κατηγορεί την Ισπανία ότι επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα έναν καταζητούμενο συνεργάτη του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, Χουάν Ραμόν Κιντάνα, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Μεξικού, όπου ζήτησε και του δόθηκε άσυλο. Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή.

«Σε αντίποινα για την εχθρική ενέργεια της μεταβατικής κυβέρνησης της Βολιβίας να χαρακτηρίζει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Ισπανούς διπλωμάτες, η Ισπανία αποφάσισε με τη σειρά της να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα τρία μέλη του διπλωματικού και προξενικού προσωπικού της Βολιβίας και να τους δώσει διορία 72 ωρών για να φύγουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Η Μαδρίτη διαψεύδει ότι επιχείρησε να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας, κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες με στόχο να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις με ψευδείς, συνωμοσιολογικές θεωρίες».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 01:13