Λίγες ώρες μετά τη βαλλιστική επίθεση σε δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι απέσυρε από το Ιράκ μέρος των στρατευμάτων που διατηρούσε εκεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο. «Αυτοί που ήταν σε πιο επικίνδυνες θέσεις αναχώρησαν για το Κουβέιτ» δήλωσε η Κάλβο στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTVE. «Παραμένει εκεί μόνο ένας μειωμένος αριθμός (Ισπανών στρατιωτικών)» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή καθώς το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει μέρος του στρατιωτικού εκπαιδευτικού προσωπικού του εκτός Ιράκ, επειδή υπάρχει φόβος για περιφερειακή ανάφλεξη.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι, γαλλική κυβερνητική πηγή αποκάλυψε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως η Γαλλία δεν σχεδιάζει να αποσύρει τους συνολικά 160 Γάλλους στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ.

Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει προηγουμένως πως δεν υπάρχουν Γάλλοι στρατιωτικοί μεταξύ των θυμάτων από τα ιρανικά πλήγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης