Η Μαδρίτη προτιμά την Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 20:12
Η Μαδρίτη προτιμά την Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ
Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μεξικανού Αγκουστίν Κάρστενς για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λόγω μιας συμφωνίας που έχει με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, προτιμά όμως την Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ισπανία μοιράζεται μια έδρα στο ΔΝΤ με το Μεξικό, τη Βενεζουέλα και τέσσερις μικρές χώρες της κεντρικής Αμερικής, γεγονός που δημιουργεί δικαίωμα ψήφου κοινό και «αδιαίρετο», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα στοιχεία του ελλείμματος του προϋπολογισμού, η υπουργός Οικονομίας Ελένα Σαλγάδο.

«Αν μία από τις χώρες που μοιράζονται την έδρα παρουσιάσει έναν υποψήφιο, οι άλλες χώρες είναι υποχρεωμένες να ψηφίσουν τον υποψήφιο αυτό», εξήγησε, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία αντιπροσωπεύει το 35% των ψήφων στη συμμαχία αυτή.

Παρ' όλα αυτά, «η θέση της Ισπανίας είναι ότι η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι μια εξαιρετική υποψήφια και είναι αυτή που θα θέλαμε να δούμε να καταλαμβάνει τη θέση (του γενικού διευθυντή) του ΔΝΤ», σημείωσε η Σαλγάδο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 20:12