Η Ισπανία έστειλε πολεμικά πλοία να ενωθούν με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η ένταση στην περιοχή αυξάνεται, με αφορμή τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Ένα ναρκαλιευτικό είναι ήδη καθ’ οδόν και μια φρεγάτα θα αποπλεύσει εντός των επόμενων τριών ή τεσσάρων ημερών, διευκρίνισε η Ρόμπλες στους δημοσιογράφους. Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης την πιθανότητα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία δεν μπορεί να πει σε καμία χώρα τι να πει, για αυτό το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας μπορεί ή θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε η υπουργός.

Η Ρόμπλες τόνισε πάντως η Ισπανία προτιμά να δοθεί μια «αποκλειστικώς διπλωματική απάντηση» στην κρίση.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τη συντονισμένη απάντηση της συμμαχίας στην απειλή που δέχεται η Ουκρανία από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δανία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα στείλει μια φρεγάτα στη Βαλτική και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσφέρθηκε να στείλει δυνάμεις στη Ρουμανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης