Η Μαριάν Φέιθφουλ τον Νοέμβριο στο Bataclan

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 14:33
Η Μαριάν Φέιθφουλ τον Νοέμβριο στο Bataclan
"Ο φόβος δεν βοηθά σε τίποτε", δηλώνει η Μαριάν Φέιθφουλ, η οποία θα είναι μεταξύ των πρώτων καλλιτεχνών που θα τραγουδήσουν στην αίθουσα του Bataclan το οποίο ανοίγει ξανά στα μέσα Νοεμβρίου, ένα χρόνο μετά τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη Γαλλία.

Η 69χρονη Αγγλίδα με την βραχνή φωνή, ίνδαλμα της ροκ τη δεκαετία του 1960, δηλώνει ότι την τιμά που περιλαμβάνεται στους καλλιτέχνες οι οποίοι προσκλήθηκαν να δώσουν ξανά ζωή στην παρισινή αίθουσα συναυλιών που θα εγκαινιάσει με δύο συναυλίες του ο Βρετανός Πιτ Ντόχερτι.

Στις 25 Νοεμβρίου, η Φέιθφουλ θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το "They Come at Night" (Έρχονται τη νύχτα), ένα τραγούδι που έγραψε αμέσως μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 90 ανθρώπων κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος Eagles of Death Metal.

"Ότι έγραψα αυτούς τους στίχους είναι το μόνο που μπορούσα να κάνω" μετά το γεγονός αυτό, διηγείται η καλλιτέχνης, η οποία ζει μεταξύ Παρισιού και Ιρλανδίας. "Ένιωθα την απόλυτη φρίκη".

"Δεν μου περνούσε καν από το μυαλό η σκέψη να τραγουδήσω στο Bataclan . Μου το ζήτησαν και ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά", προσθέτει η τραγουδίστρια η οποία δέχθηκε τη δημοσιογράφο του AFP για τη συνέντευξη στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, όπου γράφει τα περισσότερα τραγούδια της.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 14:33