H μαζική μετανάστευση βλάπτει τη βρετανική κοινωνία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τερέσα Μέι, η οποία υποσχέθηκε να υπάρξει αυστηρή προσέγγιση εκ μέρους της συντηρητικής κυβέρνησης επί αυτού του θέματος.

«Όταν οι μεταναστευτικές ροές είναι τόσο αθρόες, όταν ο ρυθμός των αλλαγών είναι τόσο ραγδαίος, είναι αδύνατο να οικοδομήσει κανείς μια συνεκτική κοινωνία» τόνισε η Μέι σε ομιλία που εκφώνησε σε ένα συνέδριο του συντηρητικού κόμματος στο Μάντσεστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαζική μετανάστευση επιβαρύνει τις δημόσιες υπηρεσίες όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αποτελεί παράγοντα μείωσης των απολαβών των εργαζομένων και απώλειας θέσεων εργασίας, τόνισε η ίδια, καθώς περιέγραφε τα οικονομικά οφέλη ως «σχεδόν μηδενικά».

Η καθαρή μετανάστευση στη Βρετανία ανήλθε στον αριθμό των 330.000 ανθρώπων φέτος έως το Μάρτιο, πολύ πιο πάνω από τον αριθμό των μόλις «δεκάδων χιλιάδων» που ο πρωθυπουργός Κάμερον είχε υποσχεθεί. Το 50% και πλέον εξ αυτών προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπορούν και μετακινούνται εντός της Ένωσης των 28 κρατών μελών.

Οι δηλώσεις της Τερέσα Μέι επικροτήθηκαν από τα στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών, ωστόσο επικρίθηκαν σφόδρα από το Institute of Directors, μια ένωση εργοδοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε μείνει εμβρόντητοι από την ανεύθυνη ρητορική και την ικανοποίηση του αντιμεταναστευτικού αισθήματος από την υπουργό Εσωτερικών» σημείωσε ο διευθυντής της ένωσης Σάιμον Ουόκερ.

«Είναι άλλο ένα παράδειγμα της συμπεριφοράς της υπουργού Εσωτερικών που διώχνει τους καλύτερους και τους ευφυέστερους και βάζει πάνω από το καλό της χώρας την εσωκομματική μικροπολιτική».

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι οι αρχές δεν θα χαριστούν σε όσους καταχρώνται το σύστημα χορήγησης ασύλου και απέρριψε τις εκκλήσεις για ένα σύστημα διεκπεραίωσης των αιτήσεων που θα είναι ανοικτό προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ούτε σε χίλια χρόνια» είπε, προκαλώντας τις επευφημίες των στελεχών του κόμματός της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης