Οι προεδρικοί υποψήφιοι για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος διεξάγουν προεκλογικές εκστρατείες ενόψει της Σούπερ Τρίτης, όπως αποκαλείται η σημερινή μέρα, όπου διενεργούνται προκριματικές εκλογές σε 10 πολιτείες.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι και ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ, μάχονται στήθος με στήθος στο Οχάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης δείχνει ότι οι δύο υποψήφιοι ισοψηφούν στο Οχάιο. Έρευνα του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ δείχνει τον κ. Ρόμνι να κερδίζει έδαφος από την περασμένη εβδομάδα και τώρα να έχει με το μέρος του το 34% των ψήφων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δηλαδή 3 μονάδες παραπάνω από τον κ. Σαντόρουμ. Στα τέλη Φεβρουαρίου ο Ρικ Σαντόρουμ προηγείτο στο Οχάιο.

Οι αναμετρήσεις της Τρίτης θα φέρουν τους ρεπουμπλικανούς πιο κοντά στην επιλογή υποψηφίου που θα αγωνιστεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στη Σούπερ Τρίτη διακυβεύονται 419 εκλέκτορες. Χρειάζονται 1.144 εκλέκτορες για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Μέχρι στιγμής ο κ. Ρόμνι διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολιτείες που συμμετέχουν στην Σουπερ Τρίτη εκτός από το Οχάιο είναι το Τενεσί, η Τζώρτζια, η Αλάσκα, το Άινταχο, η Οκλαχόμα, το Βερμόντ, η Βόρεια Ντακότα, η Μασαχουσέτη και η Βιρτζίνια.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης