Στο -χωρίς ιστορικό προηγούμενο- επίπεδο στο οποίο έχουν αυξηθεί τα βίαια εγκλήματα στο Μεξικό αποδίδεται η σημαντική μεγέθυνση της ζήτησης για υπηρεσίες μετατροπής αυτοκινήτων σε αλεξίσφαιρα.
Στο Μεξικό διαπράχθηκαν πέρυσι περισσότερες από 25.000 ανθρωποκτονίες -ο υψηλότερος αριθμός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αφότου άρχισαν να τηρούνται στατιστικές από την κυβέρνηση- και το 2018 η τάση συνεχίζεται, με τον τελικό απολογισμό να εκφράζονται φόβοι πως θα είναι ακόμη πιο βαρύς.
Η έλλειψη ασφάλειας συνέβαλε στην αύξηση κατά 10% του αριθμού των πελατών που ζητούν τις υπηρεσίες εταιρειών που προσφέρουν θωράκιση αυτοκινήτων. Τα οχήματα που μετατράπηκαν σε θωρακισμένα μέχρι στιγμής εφέτος έχουν φθάσει τις 3.284 μονάδες. Ο αριθμός αυτός ήδη έχει ξεπεράσει το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ, που είχε καταγραφεί το 2012, σύμφωνα με τον σύνδεσμο εταιρειών θωράκισης αυτοκινήτων (AMBA).
Μολαταύτα, ο αριθμός χαρακτηρίζεται μικρός σε σύγκριση με τα 15.145 αυτοκίνητα που απέκτησαν αλεξίσφαιρη θωράκιση το 2017 στη Βραζιλία, όπου επίσης αναμένεται αύξηση της ζήτησης έως και κατά 25% εφέτος.
Η ζήτηση στο Μεξικό έχει αυξηθεί τόσο, που ακόμα και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να πωλούν αυτοκίνητα με θωράκιση ήδη από τις γραμμές παραγωγής τους στη χώρα. Η συνήθης πρακτική μέχρι τώρα ήταν να ανατίθεται από τους ενδιαφερόμενους η θωράκιση σε εξωτερικούς προμηθευτές μετά την αγορά.
Ο Αρτούρο Άβιλα, ιδιοκτήτης μιας μεξικανικής ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και ασφαλείας, λέει πως έχει δεχθεί  επιθέσεις κι έχει πέσει θύμα ληστειών επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Πλέον κινείται μόνο με θωρακισμένα αυτοκίνητα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Ένα από τα εγκλήματα που μας φοβίζει περισσότερο είναι οι απαγωγές» τόνισε, προσθέτοντας πως αλλάζει αυτοκίνητο περίπου κάθε δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης