Αυστραλοί αξιωματούχοι στην Πολιτεία Βικτόρια προσπαθούν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο μια νέα εστία της επιδημίας του κορωνοϊού, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών της Μελβούρνης όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα να μη βγαίνουν από τις συνοικίες τους.

Η Πολιτεία Βικτόρια, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη, έχει καταγράψει διψήφια αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 τις τελευταίες ημέρες και συνολικά το 90% των 126 νέων μολύνσεων που εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προς το παρόν πρόκειται για απλή σύσταση, μια έντονη σύσταση. Αυτό που θέλουμε είναι οι άνθρωποι από αυτές τις περιοχές να μη μετακινούνται σε άλλα μέρη στη Βικτόρια ή εκτός πολιτείας» δήλωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας Μπράντον Μέρφι.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της εν λόγω πολιτείας έχει ανακοινώσει ότι επαναφέρει πιο αυστηρούς περιορισμούς στις δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

Εστίες μόλυνσης στη Μελβούρνη παρατηρήθηκαν στο Stamford Plaza Hotel, όπου διαμένουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό και παραμένουν σε καραντίνα, σε ένα κατάστημα H&M και σε πολλές συνοικίες της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της χώρας, η Γκλάντις Μπερέτζικλιαν, κάλεσε όποιους σκόπευαν να επισκεφθούν τη Μελβούρνη να το αποφύγουν εφόσον δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

«Ζητάμε από τους πολίτες να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους στη Μελβούρνη, καθώς η μετάδοση του ιού στην κοινότητα αυτή τη στιγμή είναι υψηλότερη από αυτή που θα θέλαμε» επισήμανε.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κάλεσε τις πολιτείες να συνεχίσουν να αίρουν τους περιορισμούς, ακόμα και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ως τα τέλη Ιουλίου.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την οικονομία μας, τις ζωές μας, τις κοινότητές μας παράλληλα με τον ιό» εξήγησε.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί συνολικά σχεδόν 7.500 κρούσματα Covid-19 και 102 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης