του Κώστα Μπετινάκη

Στα μέσα Ιουλίου αποκαλύφθηκαν στις ΗΠΑ 29 σελίδες-φωτιά που δείχνουν πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας μπορούν να παρομοιαστούν με αυτή του ναρκομανή και της εθιστικής ουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 29 αυτές σελίδες που είχαν χαρακτηριστεί από τη CIA ως άκρως απόρρητες, αποδεικνύουν τις σχέσεις των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου με την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον και το σαουδαραβικό προξενείο του Λος Άντζελες καθώς και τη χρηματοδότησή τους με εντολή του Ριάντ.

«Οι επιθέσεις δεν ήταν έργο 19 Μουσουλμάνων αλλά μια εν ψυχρώ επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, οργανωμένη από τις ίδιες τις ΗΠΑ»Οι σελίδες δείχνουν επίσης πως οι Σαουδάραβες κάθε άλλο παρά ο καλός σύμμαχος των Αμερικάνων είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν (όχι μόνο στον «εναλλακτικό» Τύπο) δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τη σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με το βασίλειο των Σαούντ σχέση «εθισμού» όπως αναφέρει η Kristen Breitweiser στο άρθρο της με τίτλο «Information Clearing House».

«Το γεγονός ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν βγήκε και δήλωσε πως οι δημοσιοποιημένες 29 σελίδες αποδεικνύουν ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση “δεν είχε ανάμειξη στα γεγονότα της 11/9′” αποδεικνύει πως ο Μπρέναν δεν είναι άνθρωπος που ζει στην πραγματικότητα. Ζει σε μια εικονική πραγματικότητα, που τον τρέφει να υποστηρίζει τον Οίκο των Σαούντ» γράφει η Breitweiser.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία που είχε ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου θα κληθεί τώρα να πληρώσει αποζημιώσεις (σ.σ.: με την απόφαση 3815, της Βουλής των Αντιπροσώπων ή όπως αποκαλείται «Justice Against Sponsors of Terrorism Act»/JASTA, η οποία ήδη εγκρίθηκε και από την Γερουσία. H 3815 έρχεται να αντικαταστήσει νόμο του 1976, που χρησιμοποιούταν για να «προστατευτεί» η Σαουδική Αραβία από παρόμοιες προσφυγές).

Μας επιβάλλουν βραχυπρόθεσμη μνήμη

Η κοινή γνώμη δείχνει να έχει ξεχάσει πως το αμερικανοκίνητο ΝΑΤΟ έχει βομβαρδίσει μια λαϊκή αγορά κι ένα νοσοκομείο στη Σερβία, ή τους καλεσμένους που γιόρταζαν σε γάμο σε χωριό του Αφγανιστάν, ή πως βομβάρδισε το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι μη «παρακοιμώμενοι» δημοσιογράφοι κατά τον πόλεμο στο Ιράκ.

Σπανίζουν πλέον οι αναφορές για τους βομβαρδισμούς που είχαν ισοπεδώσει γερμανικές πόλεις κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ή για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Χωρικοί στην έρημο της Νεβάδα είχαν χρησιμοποιηθεί απροκάλυπτα από την αμερικανική κυβέρνηση ως πειραματόζωα, για τις πυρηνικές δοκιμές στην ατμόσφαιρα.

Γιατί επομένως να μην πιστέψουμε και κάποιες από τις «θεωρίες συνωμοσίας» για την 11η Σεπτεμβρίου;…

# Η πρώτη φάση του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας ξεκίνησε αμέσως μετά την 9/11(*) ή 11-9-01 κατά την ελληνική ημερολογιακή μέτρηση) και είχε στόχο την αλ-Κάιντα του Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν, «συνεργάτες» του στο Αφγανιστάν.

# Η δεύτερη φάση αρχίζει μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν, με την περιβόητη διακήρυξη του προέδρου Τζορτζ Μπους για τον «Άξονα του Κακού». Εκεί εντάσσεται και η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράκ.

# Η τρίτη φάση ξεκινά με τον προεδρικό λόγο στο Ρόουζ Γκάρντεν στις 24 Ιουνίου 2002, που περιελάμβανε την φράση «Πιστεύω πως ο Αριέλ Σαρόν είναι άνθρωπος της Ειρήνης».

# Η τέταρτη φάση του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας περιλαμβάνει ως στόχο το εναπομείναν αγκάθι για το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή: τη Συρία.

Στο αφιέρωμα του γερμανικού Spiegel «για τη δέκατη επέτειο της τραγωδίας των Δίδυμων Πύργων» με τίτλο «Πώς η 9/11 σήμανε την παρακμή της Αμερικής» αναφέρεται ότι «τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου αποτελούν την απαρχή της πτώσης των ΗΠΑ από τον θρόνο της υπερδύναμης».

Λίγο πριν την 11/9, οι ΗΠΑ βρίσκονταν στο αποκορύφωμα της δόξας τους, κάπως όπως ήταν πριν από την κατάρρευση της η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ύστερα, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει η υπερσυντηρητική κλίκα γύρω από τον τότε πρόεδρο Μπους (ή ο αντιπρόεδρος Τσέινι για να είμαστε πιο σαφείς).

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε κληρονομήσει ένα παχουλότατο προϋπολογισμό από τον δημοκρατικό προκάτοχό του, Μπιλ Κλίντον, τον θριαμβευτή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας.

 Ο Μπους όμως παγιδεύτηκε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ για να κληρονομήσει… τέλμα στον διάδοχό του Μπάρακ Ομπάμα –που θριάμβευσε υποσχόμενος «απαγκίστρωση» για να χωθεί όμως, πιο βαθιά στον βάλτο. Και η αμερικανική οικονομία πλέον δοκιμάζεται.

Νέες θεωρίες συνωμοσίας

Ο καπνός ακόμα έβγαινε από τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, όταν ο Ρίτσαρντ Αρμιτέιτζ, τότε υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στα επακόλουθα των επιθέσεων της 11/9: «Η ιστορία ξεκινά σήμερα» είχε πει. Και τα 15 χρόνια που έχουν περάσει από τότε, τον δικαιώνουν. 

Όχι βέβαια ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ άλλαξε στο θέμα των επεμβάσεων σε ξένες χώρες. Η πολιτική αυτή έχει πολύ μακριά ιστορία πίσω της.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τους Δίδυμους Πύργους που δέχτηκαν την επίθεση δύο αεροπλάνων, τα οποία φέρεται πως οδηγούσαν αεροπειρατές, κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο και ένας τρίτος ουρανοξύστης, ο «Πύργος 7», ο οποίος δεν είχε δεχθεί επίθεση αεροπειρατών.

Είναι οι μόνοι ουρανοξύστες σε ολόκληρο τον κόσμο που κατέρρευσαν από πυρκαγιά, η οποία έλιωσε τον χαλύβδινο σκελετό τους. Πυρκαγιά, που προκλήθηκε στην οροφή και όχι στην βάση του κτηρίου…(συμπεράσματα που εκδόθηκαν το Μάιο του 2002).

Η θεωρία όμως αυτή ανατράπηκε από πολλές μελέτες ανεξάρτητων αρχιτεκτόνων.

Σημαντικά ερωτήματα έθεσε με το βιβλίο του «Το μεγάλο ψέμα: Κανένα αεροπλάνο δεν έπληξε το Πεντάγωνο» ο Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan που επιχειρηματολογεί ξεκάθαρα πως επρόκειτο για «εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έρευνα των New York Times και CBS News το 2006, έδειξε πως το 53% των Αμερικανών πιστεύει πως η κυβέρνηση Μπους έκρυβε πολλά πράγματα γύρω από την τραγωδία της 11/9.

Στο YouTube υπάρχει βίντεο με «10 Ενοχλητικά Γεγονότα» γύρω από την επίθεση, τα οποία περιμένουν ακόμη επίσημες διευκρινίσεις:

Η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή: Είναι μουγκή και κουφή ταυτόχρονα, όταν έχει να κάνει με την υπερδύναμη. Και θυμίζει τους τρεις πιθήκους «Βλέπε, άκου, σώπα».Τη Δικαιοσύνη επιβάλλουν αυτοί που ελέγχουν την ενημέρωση.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που κάνουν πραγματική έρευνα. Όπως ο Andreas von Bulow, ο οποίος διετέλεσε υπουργός γερμανικών κυβερνήσεων και ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.Τώρα γράφει βιβλία best-sellers για την 11η Σεπτεμβρίου. Βιβλία που περιέχουν «θεωρίες συνωμοσίας».

Ο von Bulow, 74 χρόνων σήμερα, λέει πως ουδέποτε φοβήθηκε για τη ζωή του. Κι αυτό παρόλο που υποστηρίζει αυτά που πάρα πολύς κόσμος πιστεύει πως ισχύουν -αντίθετα με το παραμύθι που θέλουν να μας περάσουν για την 11η Σεπτεμβρίου 2001: Οι επιθέσεις δεν ήταν έργο 19 Μουσουλμάνων αυτοχείρων αλλά μια εν ψυχρώ επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, οργανωμένη από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Ο 74χρονος ενισχύει με επιχειρήματα τις σκέψεις του στο βιβλίο «Die CIA under 11 September», το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, από την έκδοσή του το 2003. Τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού της γερμανικής κυβέρνησης «δείχνουν» όχι μόνο την κυβέρνηση Μπους, αλλά και άλλα, πιο ισχυρά κέντρα που έδρασαν από το παρασκήνιο και επέτρεψαν τον θάνατο 3.000 ανθρώπων προκειμένου να κατασκευάσουν τα «αδιάσειστα» επιχειρήματα που θα ικανοποιούσαν τις γεωπολιτικές επιθυμίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Στην αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου του που εξέδωσε για τη δέκατη επέτειο της 11/9, ο von Bulow εκφράζει αμφιβολίες στον επίσημο ισχυρισμό των Αμερικανών, ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν…

Υπάρχει άλλος ένας γερμανός «συνωμότης», ο Mathias Brockers, πρώην αρχισυντάκτης της αριστερής εφημερίδας Die Tageszeitung. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «11.9. – zehnJahredanach: Der Einsturzeines Lugengebaudes» (9/11 – Δέκα Χρόνια Αργότερα: Τα ψέματα για την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων). Για να τον μειώσουν αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι έχει γράψει άρθρο «υπέρ των ευεργετικών επακόλουθων της χρήσης ινδικής κάνναβης».

Όλα αυτά τα ποικίλα αναπάντητα ερωτήματα εντάσσονται, στις «θεωρίες συνωμοσίας»…

(*) Τι σύμπτωση: Στις ΗΠΑ αναφέρεται πρώτα ο μήνας και ύστερα η ημερομηνία, και 9 11 είναι ο τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης.



Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης