Η Μέρκελ στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 22:35
Η Μέρκελ στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε το Σάββατο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και συμφώνησε μαζί του ότι «μια πλήρης εκεχειρία πρέπει να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία», ανακοίνωσε η καγκελαρία.

Η καγκελάριος «συμφωνεί με τον (Ισραηλινό) πρωθυπουργό ότι πρέπει να καταλήξουν σε μια πλήρη κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία», σημειώνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γεργκ Στράιτερ στην ανακοίνωση αυτή.

Κατά την συνομιλία της με τον Νετανιάχου, η Μέρκελ υπογράμμισε επίσης το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και το καθήκον του να προστατεύει τον ισραηλινό πληθυσμό.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε επίσης με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, η Μέρκελ του ζήτησε να «συνεχίσει να ασκεί τον σημαντικό του ρόλο ως μεσολαβητής» με τις παλαιστινιακές οργανώσεις ώστε αυτές «να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ. Πρέπει να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας», προστίθεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 22:35