Η Microsoft προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, διεκδικώντας το δικαίωμα να ενημερώνει τους πελάτες της όταν μια ομοσπονδιακή υπηρεσία παρακολουθεί τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Ουάσιγκτον, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ όταν εμποδίζει τη Microsoft να ενημερώνει τους χιλιάδες πελάτες της για τα αιτήματα που λαμβάνει από τις Αρχές περί παρακολούθησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και άλλων εγγράφων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενέργειες της κυβέρνησης παραβιάζουν την 1η Τροπολογία, δηλαδή το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, καθώς και την 4η Τροπολογία που αφορά το δικαίωμα των ιδιωτών και των επιχειρήσεων να γνωρίζουν αν η κυβέρνηση προχωρά σε έρευνες ή σε κατάσχεση της ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η αγωγή αφορά κατά κύριο λόγο στην αποθήκευση των δεδομένων σε απομακρυσμένους διακομιστές και όχι δεδομένα που αποθηκεύονται στους ιδιωτικούς, οικιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης