Η Μισέλ Ομπάμα προτρέπει τους νέους να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στα εκλογικά κέντρα.

Η Μισέλ Ομπάμα εξετάζει την πολιτιστική στροφή στις ΗΠΑ εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter και της καταστροφής που προκλήθηκε από την πανδημία της COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί είναι συγχυσμένοι, ή φοβισμένοι, ή απλώς συναισθηματικά φορτισμένοι» αναφέρει η Μισέλ Ομπάμα. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής, συνυπολογίζω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι βρεθήκαμε εκεί. Τα θεμέλιά μας έχουν κλονιστεί».

«Όχι μόνο από μια πανδημία που “έκλεψε” περισσότερα από 100.000 αγαπημένα μας πρόσωπα και έστειλε δεκάδες εκατομμύρια στην ανεργία, αλλά και από τον θόρυβο των μακροχρόνια λανθασμένων γραμμών φυλής, τάξης και εξουσίας, στις οποίες χτίστηκε η χώρα μας» προσθέτει. «Ο πόνος και η απογοήτευση ξεχείλισαν μετά τις απώλειες των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ, Άμαντ Άρμπερι και πολλών άλλων».

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει ότι οι θάνατοι τόσων πολλών μαύρων «έχουν προκαλέσει πολλούς από εμάς να καταλάβουμε την ουσία του ποιοι είμαστε – το είδος των ανθρώπων που θέλουμε να είμαστε». «Αλλά ακόμη και σε αυτό, βρίσκω ελπίδα» σημειώνει. «Μαθαίνουν κάτι που συχνά χρειάζονταν χρόνια ή δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές για να καταλάβουν: ότι η ζωή μπορεί να είναι άδικη. Μπορεί να είναι άδικη. Και περισσότερο απ’ οτιδήποτε είναι πάντα αβέβαιη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν ζείτε με θεμελιώδεις αλήθειες -όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνια, η ευπρέπεια – και εάν διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας στη δημοκρατία μας με την ψήφο και τη φωνή σας, μπορείτε να βρείτε τον “αληθή βορρά” σας ακόμη και σε περιόδους κρίσης» επισημαίνει η Μισέλ Ομπάμα. «Λόγω αυτής της αναταραχής, αυτή η γενιά μαθαίνει αυτά τα μαθήματα γρηγορότερα από ό,τι οι άνθρωποι στην εποχή μας. Τα μαθαίνουν μαζί και κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν» υπογραμμίζει.

Αναφέρει ακόμα ότι εμπνέεται από την ενωτική δύναμη πολλών ανθρώπων που υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης