Η Μόνικα Λεβίνσκι, κατά καιρούς, γράφει στο «Vanity Fair». Πρόσφατα, με αφορμή τα 20 χρόνια από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Κένεθ Σταρ για την «περιπέτειά» της με τον Μπιλ Κλίντον, η Μόνικα στρέφει το βλέμμα εκ νέου στο παρελθόν. Έγραψε ένα άρθρο, στο οποίο μιλά για το σκάνδαλο γύρω από τη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Μόνικα βρίσκει ότι η τραυματική εμπειρία της συνδέεται απόλυτα με τη σημερινή συγκυρία.

«Καθώς βρέθηκα να σκέφτομαι το τι συνέβη, έφτασα στο να καταλάβω ότι το τραύμα μου ήταν, κατά κάποιον τρόπο, ένας μικρόκοσμος ενός μεγαλύτερου κόσμου, του κόσμου του έθνους (μας)» γράφει. «Και κλινικά, και ως απλή παρατήρηση, κάτι θεμελιώδες άλλαξε στην κοινωνία μας, το 1998. Και αλλάζει ξανά, καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά της προεδρίας Τραμπ σε έναν “Κόσμπι- Έιλς-Ο’ Ράιλι-Γουένστιν-Σπέισι-Όποιος κι αν είναι ο επόμενος” κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόνικα εξηγεί τις επιπτώσεις του σκανδάλου στην ψυχική της υγεία: «Δεδομένης της μετα-τραυματικής διαταραχής και του πώς κατανοούσα το τραύμα, είναι πολύ πιθανόν να μην άλλαζε, αναγκαστικά, ο τρόπος που σκεφτόμουν τότε, έτσι και δεν υπήρχε το κίνημα #MeToo. Όχι μόνον επειδή μου έδωσε νέους φακούς για να κοιτάω το τι συμβαίνει, αλλά κι επειδή προσέφερε καινούργιες λεωφόρους προς την ασφάλεια, μέσω αλληλεγγύης».

«Τώρα βλέπω πόσο προβληματικό ήταν ακόμα και το ότι οι δυο μας φτάσαμε σε ένα σημείο που έμπαινε ζήτημα συναίνεσης. Κι όμως, ο δρόμος που οδηγούσε εκεί ήταν λερωμένος με ανάρμοστη κατάχρηση εξουσίας, κοινωνικής θέσης και προνομιών» διαπιστώνει.

Τα χρόνια πέρασαν, ο κόσμος είναι πια πιο γλυκός με μια γυναίκα της οποίας το όνομα -και πρόσωπο στην κοινωνία- κατασπάραξαν, τότε, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τώρα, πολλοί αναγνώστες του «Vanity Fair» εξέφρασαν με tweets την υποστήριξή τους στη Μόνικα για την αφοσίωσή της στο κίνημα #MeToo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια έκλεισε το άρθρο της με τις παρακάτω φράσεις: «Σ’ όλο αυτό, τους τελευταίους μήνες, θύμιζα στον εαυτό μου μια πολύ δυνατή μεξικανική παροιμία: “Προσπάθησαν να μας θάψουν, δεν ήξεραν ότι είμαστε σπόροι”. Ξεμύτισε τελικά η άνοιξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης