Η Μόσχα θεωρεί «αβάσιμες» τις κατηγορίες των Ηνωμένων Εθνών για παραβιάσεις, από τη ρωσική πλευρά, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας Γκενάντι Γκατίλοφ.

Η Ρωσία διαπράττει «σοβαρές» παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία, μεταξύ των οποίων την επιβολή της ρωσικής υπηκοότητας και την απέλαση κρατουμένων, όπως ανέφερε τη Δευτέρα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις, αναγκαστικές εξαφανίσεις, περιπτώσεις κακομεταχείρισης και βασανιστηρίων, και τουλάχιστον μία εξωδικαστική εκτέλεση έχουν τεκμηριωθεί», μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ.

Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία. Σε αντίποινα οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα.

«Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία έχει επιδεινωθεί σημαντικά αφότου ξεκίνησε η κατοχή της από τη Ρωσική Ομοσπονδία» υπογραμμίζεται στην έκθεση του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης