Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, απαντώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI στο ερώτημα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Βενεζουέλα ή στην Κούβα, απάντησε λέγοντας: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα, ούτε επίσης να αποκλείσω τίποτα στην περίπτωση αυτή».

Παράλληλα, ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ προκαλέσουν τη Ρωσία και συνεχίσουν να της ασκούν στρατιωτικές πιέσεις, η χώρα του μπορεί να προβεί σε ενέργειες με το Πολεμικό Ναυτικό της. «Ο Ρώσος Πρόεδρος, επανειλημμένως, έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό για το ποιες μπορεί να είναι οι ενέργειες, για παράδειγμα μέσω του ρωσικού Πολεμικού Στόλου, εάν τα πράγματα πάρουν εντελώς μια τροπή προς την κατεύθυνση των προκλήσεων έναντι της Ρωσίας και της περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών πιέσεων σε εμάς εκ μέρους των ΗΠΑ» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Μόσχα επιθυμεί να βελτιώσει τη διμερή συμφωνία για την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών στη θάλασσα και στον αέρα, που ισχύει από το 1972, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με πολλούς συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, κινούνται εξαιρετικά αργά, «με ρυθμούς χελώνας», στο ζήτημα αυτό.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κούβα και η Βενεζουέλα είναι κυρίαρχα κράτη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης