Η Μόσχα ελέγχει τις αναφορές για απόσυρση βαρέος οπλισμού από το Ιντλίμπ

Η Μόσχα ελέγχει τις αναφορές για απόσυρση βαρέος οπλισμού από το Ιντλίμπ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, βρίσκεται σε διαδικασία επιβεβαίωσης των τουρκικών δημοσιευμάτων για απόσυρση του βαρέος οπλισμού από το Ιντλίμπ, ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.

«Χθες, 9 Οκτωβρίου, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση του βαρέος οπλισμό, τώρα επαληθεύουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των εμπειρογνωμόνων μας», δήλωσε ο Ζαχάροβα σε, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα «περισσότεροι από 1.000 μαχητές έχουν εγκαταλείψει την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και περίπου 100 κομμάτια οπλισμού έχουν αποσυρθεί».

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να δημιουργήσει «κάποιου είδους ξεχωριστή διοίκηση» στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, παραβιάζοντας το σύνταγμα της Συρίας.

«Δυστυχώς, η κατάσταση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη γίνεται όλο και πιο ανησυχητική. Οι Αμερικανοί κάνουν μια de facto ‘'επίδειξη'' σε αυτή την περιοχή, βασιζόμενοι στους Κούρδους συμμάχους τους», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την απόσυρση του βαρέος οπλισμού από τη γραμμή επαφής στην περιοχή.

Πηγή: sputnik 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 18:47