Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, βρίσκεται σε διαδικασία επιβεβαίωσης των τουρκικών δημοσιευμάτων για απόσυρση του βαρέος οπλισμού από το Ιντλίμπ, ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.

«Χθες, 9 Οκτωβρίου, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση του βαρέος οπλισμό, τώρα επαληθεύουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των εμπειρογνωμόνων μας», δήλωσε ο Ζαχάροβα σε, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα «περισσότεροι από 1.000 μαχητές έχουν εγκαταλείψει την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και περίπου 100 κομμάτια οπλισμού έχουν αποσυρθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να δημιουργήσει «κάποιου είδους ξεχωριστή διοίκηση» στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, παραβιάζοντας το σύνταγμα της Συρίας.

«Δυστυχώς, η κατάσταση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη γίνεται όλο και πιο ανησυχητική. Οι Αμερικανοί κάνουν μια de facto ‘’επίδειξη” σε αυτή την περιοχή, βασιζόμενοι στους Κούρδους συμμάχους τους», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την απόσυρση του βαρέος οπλισμού από τη γραμμή επαφής στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης