Η Μόσχα κλιμακώνει την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 10:31
Η Μόσχα κλιμακώνει την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
Πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα έπληξαν τη νύκτα στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πύραυλοι έπληξαν μονάδες κατασκευής πυρομαχικών και βομβών, κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα εκπαίδευσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Από τη Βηρυτό, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι συριακές χερσαίες δυνάμεις και συριακές εθνοφυλακές, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, εξαπέλυσαν επίθεση κατά των σύρων ανταρτών στην στρατηγικής σημασίας κοιλάδα αλ-Γαμπ, στη βορειο-δυτική Συρία.

Οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις είχαν προωθηθεί στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επίθεσης τον Ιούλιο και Αύγουστο 2015 απειλώντας την κυριαρχία των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού σε σημεία κλειδιά της παράκτιας δυτικής ζώνης της χώρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν, οι συριακές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών περιοχές με πυραύλους εδάφους-εδάφους, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 10:42