Η Μόσχα ξεκινά την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2020

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 14:39
Η Μόσχα ξεκινά την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2020

Από το 2020 η Ρωσία θα ξεκινήσει την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, που θα περιλαμβάνει μια ευρείας κλίμακας μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση των αποδοχών όσων θα παραμείνουν στον δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τατιάνα Νεστερένκο, μεταδίδει το Ria Novosti

Η μείωση των υπάλληλων του δημοσίου τομέα θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το 2020, οπότε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στους ομοσπονδιακούς δημόσιους οργανισμούς της εκτελεστικής εξουσίας θα μειωθεί κατά 10%, ενώ στους δημόσιους οργανισμούς της περιφέρειας κατά 5%, ενώ το 2021 το ποσοστό αυτό στην περιφέρεια θα φθάσει το 15%.

Η Νεστερένκο, αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση αυτή, είπε ότι η εξοικονόμηση δεν είναι αυτοσκοπός, όπως και ότι, εάν δεν εφαρμοσθεί το μέτρο αυτό, μελλοντικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 100 δισεκατομμυρίων ρουβλίων. Προσέθεσε δε ότι τα κονδύλια που θα αποδεσμευθούν θα διατεθούν για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 19:30