Η Μόσχα προτίθεται να στείλει νέα αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία εντός των προσεχών ημερών και έχει ενημερώσει σχετικά το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Στείλαμε χθες επιστολή στο ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών για την πρόθεσή μας να στείλουμε νέα αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι «η ανθρωπιστική κατάσταση δεν βελτιώνεται, αλλά επιδεινώνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να διαπραγματευτούμε και να συμφωνήσουμε στους όρους αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας, της διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από τον ίδιο δρόμο, με την ίδια συμμετοχή Ουκρανών συνοριακών φρουρών και τελωνειακών υπαλλήλων, το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να «συνεργαστεί στενά με τον Ερυθρό Σταυρό».

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει από την εβδομάδα αυτή» συνέχισε ο Λαβρόφ διευκρινίζοντας ότι «λεπτομερής κατάλογος» του φορτίου των φορτηγών που θα μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια έχει σταλεί στο Κίεβο μαζί με την επιστολή.

«Ελπίζουμε ότι οι παρεξηγήσεις που υπήρξαν κατά τη διέλευση της πρώτης αυτοκινητοπομπής (με 1.800 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια) θα ληφθούν υπ’ όψιν και ότι δεν θα υπάρξουν πλέον καθυστερήσεις» επεσήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λαβρόφ τόνισε παράλληλα ότι ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές στην ανατολική Ουκρανία, όπου μάχες μαίνονται μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ρωσόφωνων ανταρτών, δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν σε σφάλματα ή στην τύχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης