Η Μόσχα χαιρετίζει τη συμφωνία Σεούλ-Ουάσιγκτον να μην διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 19:23
Η Μόσχα χαιρετίζει τη συμφωνία Σεούλ-Ουάσιγκτον να μην διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ χαιρέτησε την απόφαση που έλαβαν ο Αμερικανός πρόεδρος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε Ιν να μην πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη Πιονγκτσάνγκ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Βόρειο Κορέα, από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

«Φυσικά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαιρετήσουμε μια τέτοια συμφωνία» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «έκαναν δημόσια αυτό που Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν προτείνει στους συναδέλφους τους στην Ουάσιγκτον και την Σεούλ». Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η Μόσχα «διαπίστωσε με ικανοποίηση» ότι τα ρωσικά επιχειρήματα, λαμβάνονται προφανώς υπ όψιν».

Παράλληλα, ο Ριαμπκόφ είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ευκαιρία τουλάχιστον για κάποια σταθεροποίηση της κατάστασης και ένα τάιμ- άουτ σε σχέση με την κλιμάκωση της κατάστασης που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 19:23