Η Ν. Ζηλανδία θα αποσύρει όλες τις δυνάμεις από το Ιράκ έως το 2020

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 09:06
Η Ν. Ζηλανδία θα αποσύρει όλες τις δυνάμεις από το Ιράκ έως το 2020

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της σκοπεύει να αποσύρει τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεών της που είναι ανεπτυγμένες στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2020 προσθέτοντας ότι εκείνες που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν θα συνεχίσουν την αποστολή τους έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2020.

Η χώρα διατηρεί το τρέχον διάστημα 95 στελέχη των ενόπλων δυνάμεών της σε μια μη-μάχιμη αποστολή στην Τάτζι του Ιράκ, όπου η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις από το 2015.

«Πριν από τέσσερα χρόνια η Νέα Ζηλανδία έκανε μια δέσμευση προς την ιρακινή κυβέρνηση και τον συνασπισμό να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις στην Τάτζι και να αυξήσει τη δυνατότητά τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και να εμποδίσουν την επανεμφάνισή του» ανέφερε η Αρντέρν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Τους επόμενους 12 μήνες, η Νέα Ζηλανδία θα είναι σε θέση (...) να ολοκληρώσει την εκπλήρωση της δέσμευσης αυτής» συμπλήρωσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Η Αρντέρν επεσήμανε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας της θα μειώσουν τον αριθμό των στελεχών τους που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αποστολής του NATO για την υποστήριξη των αξιωματικών του στρατού του Αφγανιστάν από 13 σε 11.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 09:07