Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροπική έκταση του Αμαζονίου στο Περού ύστερα από δάγκωμα νυχτερίδας η οποία είχε εμφανίσει λύσσα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

«Βάσει των συμπτωμάτων και των ιατρικών εκθέσεων, φαίνεται ότι επτά ιθαγενή παιδιά της φυλής Ματσιγκένγκα πέθαναν λόγω λύσσας. Τα θύματα είχαν υποστεί δαγκώματα από νυχτερίδες οι οποίες τρέφονται με αίμα στην Καμανά, 1.160 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Λίμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί άλλο θανατηφόρο κρούσμα στη συγκεκριμένη κοινότητα η οποία αριθμεί 720 μέλη», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά ήταν από 11 μηνών ως 14 ετών και οι θάνατοί τους σημειώθηκαν από την 13η Απριλίου ως την 20ή Μαΐου. Οι Αρχές έχουν ήδη στείλει στην περιοχή ειδική ομάδα προκειμένου να προχωρήσει στον εμβολιασμό του πληθυσμού και να προσφέρει την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πληγέντες.

Τον Φεβρουάριο του 2011, τουλάχιστον έξι παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους σε μια άλλη περιοχή του Αμαζονίου εξαιτίας της προσβολής τους από λύσσα που τους μετέδωσαν νυχτερίδες.

Νέοι θάνατοι λόγω πνευμονίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας τόνισε σε άλλη του ανακοίνωση ότι σχεδόν 100 παιδιά, κάτω των 5 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους στο Περού από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο λόγω προσβολής τους από πνευμονία.

«Το σύνολο των θανάτων από πνευμονία ανήλθε σε 94 από την 1η Ιανουαρίου ως την 28η Απριλίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων πνευμονίας έφθασε τα 9.286», επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο.
Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στις φτωχότερες περιοχές του Περού. Σημειώνεται ότι το 2011, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά 359 παιδιά, κάτω των 5 ετών.

Από την πλευρά του ο Π.Ο.Υ. εξηγεί ότι η πνευμονία είναι η κυριότερη αιτία της παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως, με περίπου 1,4 εκατ. παιδιά να πεθαίνουν σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης:
Πέθανε από δάγκωμα λυσσασμένης νυχτερίδας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011, 03:06

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης