Η Norwegian Air ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την εταιρεία αεροσκαφών Boeing για απώλεια εσόδων και πρόσθετες επιβαρύνσεις, αφού ανέστειλε τις πτήσεις της με αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 μετά τη συντριβή την Κυριακή ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου των Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

«Αναμένουμε ότι η Boeing θα αναλάβει αυτό το κόστος» ανέφερε η Norwegian σε ανακοίνωση που έστειλε με e-mail στο Reuters. Η εταιρεία με έδρα της το Όσλο έχει 18 επιβατικά αεροσκάφη MAX στον στόλο της, που αριθμεί 163 αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ, σε e-mail του προς τους εργαζομένους το οποίο είδε το Reuters, δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι βέβαιος για την ασφάλεια του 737 MAX. Πηγές του κλάδου, ωστόσο, ανέφεραν ότι η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απαιτήσεις και διεκδικήσεις μετά τη συντριβή.

Η Norwegian προέβη την Τρίτη στην ακύρωση κάποιων πτήσεων, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της σήμερα ακύρωσε περισσότερες από 30 αναχωρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν τα αεροδρόμια του Όσλο, της Στοκχόλμης κι άλλων σκανδιναβικών πόλεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, κλείνοντάς τους θέσεις σε άλλες πτήσεις και χρησιμοποιώντας άλλους τύπους αεροσκαφών από τον στόλο της για να καλύψει τα κενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης