Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα χαλαρώσει περαιτέρω τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης την επόμενη εβδομάδα και πιθανόν να καταργήσει τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία αργότερα αυτό τον μήνα, μεταξύ των οποίων και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Από τις 4 Απριλίου, τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα, από τις 23:00 που ισχύει τώρα, ενώ θα επιτρέπονται οι ιδιωτικές συναθροίσεις έως 10 ατόμων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κουόν Ντέοκ-τσεόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή είναι το τελευταίο βήμα της Νότιας Κορέας στη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αφού κατήργησε την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και της καραντίνας για εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, παρά το κύμα της Όμικρον που είναι σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει την άρση των περιορισμών, εκτός από τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται και το σύστημα υγείας συνεχίσει να διαχειρίζεται τους σοβαρά ασθενείς τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Κουόν.

Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (KDCA) κατέγραψε 280.273 περιστατικά την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 13.375.818 με 16.590 θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουόν δήλωσε ότι το κύμα έχει αποκλιμακωθεί από την κορύφωσή του στα μέσα Μαρτίου όταν η ημερήσια καταμέτρηση περιστατικών ξεπέρασε τα 620.000, αν και είναι πιθανόν ότι τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι να αυξηθούν περαιτέρω.

Η πρόσφατη αύξηση στις σοβαρές μολύνσεις και τους θανάτους έχει οδηγήσει τα αποτεφρωτήρια και τα γραφεία τελετών σε όλη τη χώρα στα όριά τους.

Για να περιοριστούν οι πιέσεις, η κυβέρνηση θα χαλαρώσει τους κανόνες για τις κηδείες και θα άρει την απαγόρευση για ενταφιασμό των θυμάτων της COVID-19, δήλωσε ο Κουόν.

Η Νότια Κορέα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να περιορίσει τους θανάτους και τις σοβαρές μολύνσεις μέσω εκτεταμένων εμβολιασμών και έχει αναθεωρήσει τις κάποτε επιθετικές προσπάθειες ιχνηλάτησης και περιορισμού αν και συνεχίζει να διενεργεί μαζικά διαγνωστικά τεστ.

Σχεδόν το 87% των 52 εκατ. κατοίκων της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο, με το 64% να έχει λάβει και ενισχυτική δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία της KDCA.

Οι Κορεάτες εμφανίζονται τώρα πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι πολίτες ανησυχούν ολοένα και λιγότερο για τις συνέπειες του να νοσήσουν και θεωρούν ότι η πρόληψη του κορωνοϊού δεν είναι πλέον στο χέρι τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης