Από τον Πέτρο Στεργίου

Δώδεκα από τους πλουσιότερους Αμερικάνους συναντήθηκαν να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο του περιοδικού «Forbes», που φιλοξενεί αφιέρωμα στους 400 πλουσιότερους Αμερικάνους, αλλά και να ιδρύσουν ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Warren Buffett, Oprah Winfrey, Bill and Melinda Gates, Pete Petersen, Leon Black, Jon Bon Jovi, Marc Benioff, David Rubenstein, Steve Case, Laura Arrillaga-Andreessen and Marc Andreessen μπορεί να έχουν δημιουργήσει τις μυθικές περιουσίες τους από ετερόκλητες δραστηριότητες, από τηλεοπτικές εμφανίσεις μέχρι ροκ μουσική, και από κτηματομεσιτικά μέχρι υπολογιστές, αποφάσισαν όμως να ενωθούν για να διανέμουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αν κανείς προσθέσει την περιουσία τους, συγκεντρώνονται πάνω 126 δις. δολάρια, με τον Bill Gates και τον Warren Buffet να κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση , με προσωπική περιουσία 66 και 46 δις. αντίστοιχα. Όλοι μέχρι σήμερα ασχολούνται ενεργά με φιλανθρωπικές δράσεις, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε μέσα από τα ιδρύματα που έχουν ιδρύσει ή στηρίζουν. Τώρα, οι 12 προαναφερόμενοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα από τα πιο ισχυρά ιδρύματα του κόσμου για να βοηθήσουν τους έχοντες ανάγκη ακόμα πιο δυναμικά!

Οι Bill Gates και Warren Buffet στήριξαν πρόσφατα και ένα «Συνέδριο Φιλανθρωπίας», όπου 161 από τους πλουσιότερους Αμερικάνους συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν το πώς θα διανέμουν χρήματα για την παιδεία, την φτώχεια, τη θρησκεία, την υγεία και το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η απουσία του Mark Zuckerberg από την δωδεκάδα, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχασε σχεδόν τη μισή από τη μυθική περιουσία του, μετά την περιπέτεια της μετοχής του «Facebook» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης Forbes: Ο πλουσιότερος Αμερικανός είναι ο…, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 22:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης