Η τζιχαντίστρια Χόντα Μουθάνα, που σήμερα είναι κρατούμενη στη βορειοανατολική Συρία και έχει εκφράσει την επιθυμία της να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου ζει η οικογένειά της, «δεν είναι Αμερικανίδα υπήκοος και δεν θα της επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση, κανένα έγκυρο αμερικανικό διαβατήριο, δεν έχει διαβατήριο, καμία ταξιδιωτική θεώρηση για είσοδο στις ΗΠΑ», διευκρίνισε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχίζουμε να συστήνουμε σε όλους τους Αμερικανούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στη Συρία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Σχέδιο Αντιμετώπισης του Εξτρεμισμού, η Χόντα Μουθάνα εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στο τέλος του 2014 σε ηλικία 20 ετών. Οι γονείς της προέρχονται από την Υεμένη και πολιτογραφήθηκαν Αμερικανοί πριν την γέννηση των τριών παιδιών τους, εκ των οποίων η Χόντα είναι η νεότερη.

Με το όνομα «Ουμ Τζιχάντ», η Μουθάνα συμμετείχε ενεργά στην προπαγάνδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης, καλώντας σε «αιματοχυσία Αμερικανών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τη σύλληψή της από κουρδικές δυνάμεις, η ίδια δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ και έχει δώσει πολυάριθμες συνεντεύξεις σε εφημερίδες της Δύσης, στις οποίες εκφράζει βαθιά μεταμέλεια για τις πράξεις της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης