Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να «εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει διάθεσή της» για να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον πρώην σύμβουλο της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ.

«Αναμένουμε οι Ρώσοι να εξετάσουν όλες τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους και να απελάσουν τον Εντουαρντ Σνόουντεν στις ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως ο Σνόουντεν είναι ακόμη στη Μόσχα, μετά την αναχώρησή του από το Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάρνεϊ υπενθύμισε ότι η νομική συνεργασία με τη Μόσχα έχει εντατικοποιηθεί μετά την επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης στις 15 Απριλίου και ότι οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει στη Ρωσία «πολλούς εγκληματίες ύστερα από αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης».

Εξάλλου, ο Κάρνεϊ ανέφερε ότι η απόφαση να επιτραπεί στον Σνόουντεν, πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, να φύγει από το Χονγκ Κονγκ «αναμφίβολα» επηρεάζει αρνητικά τις σινο-αμερικανικές σχέσεις.

Επικρίνοντας έντονα το Πεκίνο, ο Κάρνεϊ τόνισε πως ο Λευκός Οίκος δεν πιστεύει πως πρόκειται για μια τεχνική απόφαση που έλαβε κάποιος υπεύθυνος της υπηρεσίας Μετανάστευσης στο Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης